Ik ga op reis en ik neem mee…een reisverzekering

Banner Reisverzekering

Lekker ontspannen op vakantie

Bij het woord ‘vakantie’ denken we aan lekker ontspannen en leuke dingen doen. Nieuwe plaatsen bezoeken, cultuur opsnuiven, nieuwe activiteiten proberen, lekker eten proeven. Vanuit onze veilige woonkamer komt het niet bij ons op dat er ook nare dingen kunnen gebeuren tijdens onze reis.

Hulp als het misgaat

Onze adviseur Richard weet dat mensen soms onderschatten hoe belangrijk een goede reisverzekering is. In de Univé- winkel in Alkmaar hoort hij wel eens verhalen van klanten, waarvan de vakantie niet volgens plan verliep.

Richard: “De dochter van één van mijn klanten, Naomi, ging samen met haar klas op studiereis in Rome. Hartstikke leuk natuurlijk. En spannend om de eerste keer zonder je ouders in het buitenland te zijn. Ze genoot ervan, totdat ze ’s avonds een appje kreeg met het bericht dat haar oma onverwacht was opgenomen in het ziekenhuis. Toen was Rome toch wel ver weg van huis.

Vlak voor middernacht werd besloten dat Naomi zo snel mogelijk terug naar huis moest en haar moeder belde met de verzekeraar. De servicedesk van de reisverzekering kwam meteen in actie. Ze zorgden ervoor dat Naomi al de volgende ochtend met de eerste vlucht naar Nederland terug kon vliegen. Een leraar bracht haar naar het vliegveld. Bij aankomst in Nederland stond de taxi klaar om haar direct naar het ziekenhuis te brengen. Ook geregeld door reisverzekeraar.”

Richard: “Op het moment dat er zoiets onverwachts gebeurt, staat je hoofd er gewoon niet naar om de praktische zaken snel te regelen. Bovendien ontbreekt vaak de kennis en de contacten om dingen voor elkaar te krijgen. Een goede reisverzekering biedt hulp bij calamiteiten en helpt om de financiële gevolgen te beperken.”

De juiste dekking voor een goede prijs

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een reisverzekering? We zetten een paar tips op een rij:

  • Bij het boeken van een reis wordt vaak direct een reisverzekering aangeboden. Maar wist u dat wanneer u de verzekering rechtstreeks afsluit bij een reisverzekeraar, u vaak een stuk goedkoper uit bent?
  • Bij Univé kunt u voor een groot deel zelf bepalen hoe uw reisverzekering eruit ziet. Standaard bent u verzekerd voor hulp, vervoer en bagage tijdens uw vakanties in Europa. Daarnaast kunt u kiezen voor aanvullende opties zoals bijvoorbeeld het verzekeren van medische kosten, een annuleringsverzekering, ongevallendekking, pechhulp voor motorrijtuigen of werelddekking.
  • U kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering voor een bepaalde vakantie, maar als u vaker op vakantie gaat bent u met een doorlopende reisverzekering misschien voordeliger uit. Meer weten? Ga langs bij de Univé-winkel bij u in de buurt en krijg advies over de reisverzekering en de dekking die het beste bij uw persoonlijke situatie past .

Binnenkort op vakantie?

Gaat u binnenkort op vakantie? Ga goed verzekerd op reis en doe nu de gratis Univé Vakantiecheck!

Ja, ik meld mij graag aan voor GRATIS Univé Vakantiecheck

Zorgeloos op vakantie