Zo geven kinderen hun zakgeld uit!

Banner kind zakgeld

Zo geven kinderen hun zakgeld uit!

Koopt jouw kind regelmatig snoep van zijn zakgeld? Hij is niet de enige. Uit onderzoek is gebleken dat snoep met stip op één staat bij het uitgeven van zakgeld door kinderen in groep 7 en 8 van de basisschool.

Nederlandse kinderen hebben gemiddeld 37 euro per maand te besteden, blijkt uit onderzoek van Deloitte onder 500 kinderen uit de hoogste klassen. Het grootste gedeelte van dit bedrag bestaat uit zakgeld (zo’n 10 euro). Daarnaast verdienen kinderen geld met het doen van klusjes en krijgen zij geld voor hun rapporten en als cadeautje van familieleden.


Slechte boekhouders
Maandelijks geven kinderen zo’n 10 euro uit en wordt 12 euro gespaard. Waar de overige 15 euro aan uit wordt gegeven, konden de kinderen in het onderzoek gek genoeg niet aangeven. Snoep staat bij zowel jongens als meisjes op de eerste plaats en ook staat bij beiden speelgoed in de top 5 van uitgaven.


Top 5 uitgaven jongens
1. Snoep
2. Speelgoed
3. Computergames
4. Cadeautjes
5. Online gaming


Top 5 uitgaven meisjes
1. Snoep
2. Make-up
3. Kleding en/of sieraden
4. Speelgoed
5. Cadeautjes


Vloggers
De invloed van vloggers blijkt groot te zijn op het bestedingsgedrag van kinderen. Meer dan een derde van de kinderen zegt regelmatig iets te kopen omdat ze het gezien hebben op een video van een bekende YouTuber; bijvoorbeeld Enzo Knol die een game speelt of Jaimi Jongejan die een make-up product demonstreert.


Online shoppen
Marktplaats is een populaire plek voor kinderen om iets te kopen, maar liefst twee derde van de kinderen koopt daar wel eens iets. Meisjes vaker (76%) dan jongens (57%). Ook wordt er online regelmatig iets bij webshops gekocht. Ze geven aan dat dit minder voelt als geld uitgeven, dan wanneer ze met contant geld iets in een echte winkel kopen.

 Bron: RTLnieuws.nl


Wil je je kind bewuster met geld leren omgaan?
Dan is het JongWijs pakket van RegioBank heel geschikt. Het begint met een spaarrekening en groeit stap voor stap uit tot een volwaardig spaar- en betaalpakket. Bij het pakket krijgt uw kind ieder jaar leuke en leerzame tips van RegioBank. Helemaal gratis! Je betaalt hier niets voor. Meer informatie hierover leest u hier.

Klik hier voor meer informatie en vraag het direct aan!